Τα τμήματά μας

Από τα πρώτα χρόνια λειτουργίας του Μορφωτικού Συλλόγου Γυναικών Γαργαλιάνων δημιουργήθηκε από τον κ. Γιάννη Καλκαβούρα, καθηγητή Φυσικής Αγωγής, τμήματα Ελληνικών Παραδοσιακών χορών τα οποία διατηρούνται μέχρι σήμερα.

Σκοπός της λειτουργίας αυτών των τμημάτων είναι η διάσωση και διάδοση των παραδοσιακών χορών του τόπου μας. Τα τμήματα απευθύνονται σε παιδιά νηπιακής, σχολικής, εφηβικής ηλικίας καθώς και σε ενήλικες χωρίς όριο ηλικίας και έχουν σκοπό να συμμετέχουν σε όσο το δυνατόν περισσότερες παραστάσεις και φεστιβάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Τα τμήματα που λειτουργούν είναι:

● Νηπιαγωγείου

● Δημοτικού

● Γυμνασίου

● Λυκείου

● Ενηλίκων

Η Σχολή Τέχνης Γαργαλιάνων μετρά ήδη τριάντα σχεδόν χρόνια  εκπαίδευσης από τις  βασικές αρχές του μπαλέτου, σύγχρονου χορού και της ρυθμικής μέχρι το επαγγελματικό επίπεδο και τη δημιουργία/ συμμετοχή σε χορογραφίες και παραστάσεις. Σκοπός της είναι ο χορευτής να αποκτά πειθαρχία, γνώσεις, αυτοπεποίθηση, αγάπη για τον εαυτό του και το χορό, να εξελίσσει το ταλέντο του, να είναι μέρος ομάδας και να μάθει να νιώθει ψυχικά και σωματικά ελεύθερος και υγιής. Η Σχολή Τέχνης Γαργαλιάνων έχει παρουσιάσει δεκάδες παραστάσεις στην περιοχή, έχει συμμετάσχει  σε μουσικά και ποιητικά δρώμενα και έχει δώσει το παρόν σε μεγάλη παραγωγή του θεάτρου Mariinsky. Διαθέτει φυτώριο προεπαγγελματικού επιπέδου και δικό της βεστιάριο προκειμένου να καλύπτει τις ανάγκες των παραστάσεων.

Τα τμήματα που λειτουργούν είναι:

● Προνηπιακής

● Νηπιακής

● Δημοτικού

● Γυμνασίου

● Λυκείου

Η παιδική χορωδία του Συλλόγου μας ιδρύθηκε το 2016. Έχει σκοπό τη μελέτη του χορωδιακού τραγουδιού, την καλλιέργεια της μουσικής Παιδείας στα μέλη της καθώς και την ανάπτυξη του αισθήματος σύμπραξης και συνεργασίας. Οι σκοποί επιτυγχάνονται με τη συμμετοχή των παιδιών σε διάφορες εκδηλώσεις του Συλλόγου.

Τα τμήματα που λειτουργούν είναι:

● Δημοτικού

● Γυμνασίου

Οι δάσκαλοι του Συλλόγου μας

Κωστοπούλου Ελένη

Δασκάλα παραδοσιακών χορών

Πέππα Άννα

Δασκάλα κλασικού μπαλέτου και Σύγχρονου χορού

Παπαδήμος Νικόλαος

Δάσκαλος Μουσικής