Κοπή πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας

Κάθε χρόνο το πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου κόβουμε την βασιλόπιτα και ανταλλάσσουμε ευχές για τον καινούριο χρόνο, σε ένα όμορφο περιβάλλον με πλούσια κεράσματα και λαχειοφόρο αγορά.

Ετήσιος χορός

Γιορτάζουμε την αρχή του Τριωδίου με πολύ χορό, ζωντανή μουσική, πλούσιο φαγητό και ποτό και ατελείωτο κέφι. Η συμμετοχή του κόσμου κάθε χρόνο είναι πολύ μεγάλη και σε μια κατάμεστη αίθουσα διασκεδάζουμε όλοι μαζί μέχρι τις πρωινές ώρες.

Συμμετοχή στα Αγαπήνεια

Το πρώτο Σαββατοκύριακο του Ιουλίου ο Δήμος Τριφυλίας διοργανώνει εκδηλώσεις τιμής και μνήμης στον ήρωα Μακεδονομάχο και γόνο των Γαργαλιάνων Σαράντη Αγαπηνό ή Τέλλο Άγρα. Ο Σύλλογός μας συμμετέχει με χορούς και τραγούδια που υμνούν τον ήρωα και με παρέλαση με φορεσιές της Μακεδονίας.

Καλοκαιρινή παράσταση παραδοσιακών χορών

Η κεντρική πλατεία της πόλης μας γεμίζει χρώματα, μουσικές και ταξιδεύουμε σε όλη την Ελλάδα με τους χορούς που παρουσιάζουν τα χορευτικά τμήματα όλων των ομάδων συνδέοντας το παρελθόν με το μέλλον.

Καλοκαιρινή παράσταση μπαλέτου

Πλούσιες μελωδίες, Ρυθμός και κίνηση συνθέτουν το σκηνικό τη μαγική βραδιά της καλοκαιρινής παράστασης στον προαύλιο χώρο του Γυμνασίου Γαργαλιάνων. Παιδιά όλων των ηλικιών με ποικίλα θέματα κάθε χρόνο καθηλώνουν τους θεατές σ ένα ονειρεμένο πρόγραμμα.

Στα μονοπάτια της ελιάς

Τη μεγάλη μας γιορτή ελιάς και ελαιολάδου συνδιοργανώνουμε κάθε χρόνο με την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Τριφυλίας ,η οποία εντάσσεται στις προφεστιβαλικές εκδηλώσεις του Διεθνούς Φεστιβάλ CIOFF “Culturas mediterranicas”Λισαβόνα 2018 και τελεί υπό την Αιγίδα της Πρεσβείας της Πορτογαλίας στην Αθήνα και του Ελληνικού Εθνικού τμήματος του CIOFF στις αρχές Αυγούστου και είναι διήμερη. Την πρώτη βραδιά φιλοξενούμε έναν εκλεκτό ομιλητή με θέματα σχετικά με το ελαιόλαδο και την ελιά. Φετος κεντρικός ομιλητής ήταν ο κ. Προκόπης Μαγιάτης καθηγητής φαρμακολογίας του Ε.Κ.Π.Α .Στο παρελθόν έχουν μιλήσει ο κ. Αντώνης Παρασκευόπουλος διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας ,η Δρ. Αικατερίνη Καμηλάκη και ο κ. Γρηγοράκης καθηγητής διατροφολογίας.

Ένας πλούσιος μπουφές με λαδομαγειρέματα από τις γυναίκες του Συλλόγου κλείνει τη βραδιά.

Τη επόμενη βραδιά ένα μουσικό συγκρότημα στην κεντρική Πλατεία της πόλης μας χαρίζει στον κόσμο κέφι και διασκέδαση. Έχουν τραγουδήσει ο Μπάμπης Τσέρτος,η Κατερίνα Τσιρίδου και η Μυρτώ Καμβυσίδη.

Χριστουγεννιάτικη γιορτή για τα παιδιά

Σε μια μαγική ατμόσφαιρα στη στολισμένη πλατεία μας οι μικροί μας φίλοι διασκεδάζουν χορεύοντας παραδοσιακά κάλαντα και τραγουδώντας χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Ο αγαπημένος Άγιος Βασίλης μοιράζει δώρα στα παιδιά. Οι γυναίκες του Συλλόγου προσφέρουν ζεστό κρασί για τους μεγάλους φίλους, ζεστή σοκολάτα για τους μικρούς και γευστικά μελομακάρονα.